Nagatoro

Pencintaan antara 2 darjat.

Bocchi

Penyanyi bernama Bocchi yg menjadi bini saya.

Junko Puki

Junko bini Ariff.

kazama

tekkeng.

Black Bullet

Kisah cinta si loli yang cuba memikat jejaka yang berhati dingin dan juga dunggu.

Spy Classrom

Belajar jadi spy.

iceblade

Kisah ray white.

Mahou Sensou Malay Dub

 


Mui tanpa pengetahuan pihak sekolah telah menyelinap masuk ke dunia tanpa sihir atau dunia manusia biasa bagi mencari abangnya. Takeshi, Ida dan Kurumi yang dalam perjalanan ke sekolah telah secara tak sengaja terlibat dalam pertarungan yang tak sepatutnya antara ahli sihir dan pengikut hantu dan berubah menjadi ahli sihir juga secara tak sengaja. Setelah mendengar penjelasan apa yang berlaku dari pengetua sekolah, Takeshi telah bersetuju menjadi ahli sihir di sekolah ahli sihir semata-mata nak selamatkan abang Mui.

Info Anime: Mui

Jenis Video: MKV 

Audio        : Bahasa Melayu


Note:
Saya masih belum upload sepenuhnya 


 Chuunibyou demo Koi ga Shitai! Malay Dub

 


Yuuta, bekas pesakit chuunibyou (penyakit yang dipanggil something atau hilang skru tapi di jepun ia dipanggil chuunibyou) yang ingin lupakan kisah silamnya dan juga mahu mulakan hidup baru sebagai seorang pelajar sekolah tinggi yang baru di sekolah barunya. Pada awalnya tuah mula memihak kepada Yuuta apabila dia bertembung dan bersapa dengan pelajar perempuan dari sekolah tinggi yang bernama Nibutani Shinka yang juga akan bersekolah sama dengan Yuuta. Tapi nasib Yuuta berubah apabila dia bertembung dengan seorang pelajar perempuan yang ada penyakit chuunibyou. Dan lebih malang lagi dia tahu tentang penyakit chuunibyou yang pernah Yuuta lalui dulu dan nama samaran yang Yuuta pernah pakai, Dark Flame Master. Lama-kelamaan Yuuta dan perempuan yang ada penyakit chuunibyou yang bernama Rikka mula menjadi rapat dan menjalani kehidupan sekolah seperti biasa.

Info Anime: Rikka

Jenis Video: MKV 

Audio        : Bahasa Melayu


Note:
Saya masih belum upload sepenuhnya nak
bagi habis yang di bilibili duluBite the Bullet (Malay Fandub)

 


Mengisahkan seorang gadis yang berambut putih perak yang hidup di dunia dimana masa terhenti. Dengan tiada hala tuju dan demi ingin teruskan hidup untuk mencari masa depan yang pudar. Gadis berambut putih perak ingin terus nekad berlawan bagi mencari masa depan yang tak pasti. Terima kasih kepada Dewi yang sudi menyumbang suara untuk gadis yang berambut putih perak dan membantu saya menjayakan anime fandub yang berdurasi pendek ini walaupun kualiti tak sebagus di animax dan astro ceria. 

Info Anime: Tiada info sebab indie anime.

Jenis Video: NiCO. 

Subtitles   : Malay, English, Japanese.

Audio        : Bahasa Jepun dan Melayu. 


Note:
Sila guna MKV player seperti VLC, 
MPC (Window PC) dan lain-lain untuk main video ini


Kidou Senshi Gundam: Senkou no Hathaway Malay Sub + Multiple Sub

 Noa Hathaway dalam penerbangan pulang ke bumi dan menikmati penerbangannya. Namun penerbangannya telah dihijack oleh pengganas yang gelar diri mereka Mafty Navue Erin. Seorang pengawai keselamatan yang bernama Kenneth cuba bertindak menyelamatkan keadaan namun gagal kerana terlalu banyak tebusan. Sehinggalah Hathaway diarah bertindak oleh seorang gadis yang berambut perang yang bernama Gigi. Barulah keadaan jadi terkawal dan semua tebusan terselamat kecuali 2 orang terkorban. Gadis yang bernama Gigi berasa tertarik dengan Hathaway kerana Noa Hathaway menyimpan rahsia besar tersembunyi yang dapat dihidu oleh Gigi Andalucia. 

Info Anime: Gundam

Jenis Video: MKV

Subtitles   : Malay, English, Japanese, Arab, France

Audio        : Bahasa Jepun


 


 


Tekken Bloodline (English and Malay Sub)


 

Jin Kazama, anak kepada Jun Kazama tinggal bersama secara anak-beranak. Membesar di persekitaran pulau dan sambil menerima tunjuk ajar dari ibunya termasuk mempelajari ilmu seni bela diri gaya Kazama. Jin diajar oleh ibunya, Jun agar menjadi seorang ihsan yang baik dan berguna. Namum nasib anak beranak itu berubah apabila muncul syaitan hijau yang dipanggil Ogre sedang mencari Jin Kazama bagi menguji kekuatannya. Tapi dihalang oleh ibunya, Jun Kazama sehingga Jun menghilangkan diri tanpa jejak. Bagi membalas dendam, Jin mencari atuknya seperti diarah oleh ibunya sebelum ibunya menghilangkan diri. Jin diasak oleh atuknya Mishima Heihaichi agar Jin dapat mahir dalam seni bela diri gaya Heihaichi.  Beberapa tahun selepas Jin berjaya menguasai jurus gaya Heihaichi. Akhirnya Atuk Jin, Mishima membuat keputusan untuk menganjur "Iron Fist Tournament" atau dikenali sebagai "Tekken" bagi mengumpan syaitan hijau yang bernama Ogre tu.

Info Anime: Jin Kazama

Jenis Video: MKV 

Subtitles   : Malay dan English

Audio        : Bahasa Jepun


 

SAYONARA ANIME MALAY SUB

 

LEPAS NI AKU MALAS LAGI NAK UPLOAD SUB ANIME DALAM BLOG SEBAB KURANG MENDAPAT SAMBUTAN BERBANDING DUB. KALAU NAK UPLOAD SUB PUN SAYA AKAN UPLOAD DI TELEGRAM. LAGIPUN AKU MALAS NAK BERSAING DENGAN TAPAWSUB, MUSE, BILIBILI,VIU, IQIYI DAN NETFLIX. LAGI SATU NAK SIAP SATU SUB PUN MAKAN MASA 2, 3 HARI BERBANDING DUB SEKEJAP JE. AKU TERPAKSA CANCEL SUB NAGATORO SEASON 2 SEBAB HILANG MINAT NAK BUAT SUB. TAK APA LA, AKU AKAN RIP DARI DVD BILA ADA JUAL KAT SHOPEE. AKU ADA NIAT JUGA NAK BELI DVD BOCCHI THE ROCK DALAM SHOPEE KEMUDIAN RIP JE. TAPI SEBAB DAH NEKAD NAK FANDUB ANIME BOCCHI THE ROCK JADI AKU CANCEL JE NIAT AKU. TEKKEN BLOODLINE DAN MOVIE GUNDAM HATHAWAY AKAN JADI SUB ANIME TERAKHIR SAYA AKAN UPLOAD DALAM BLOG. LEPAS NI SAYA AKAN UPLOAD DALAM TELEGRAM JE. 

 

TUTORIAL CARA TENGOK ANIME SOFTCODED ATAU SOFT SUBTITLE (SUBTITLE BUKA TUTUP MACAM ASTRO)

 

SAYA MINTA MAAF BANYAK SEBAB SAYA TAK TAHU ADA YANG TAK PANDAI NAK TENGOK VIDEO YANG ADA SOFT SUBTITLE. SEBELUM ITU BIAR SAYA JAWAB PERSOALAN YANG DITANYA, KENAPA SAYA SELALU UPLOAD ANIME DALAM SOFT SUBTITLE DAN KENAPA TAK BUAT JE HARD SUBTITLE MACAM CHANNEL MUSE DAN TAPAUSUB. SEBAB KENAPA SAYA SUKA BUAT SOFT SUBTITLE SEBAB NAK BANTU PELAJAR YANG MENGIKUTI KHUSUS BAHASA JEPUN. SELALUNYA YANG BELAJAR BAHASA JEPUN AKAN CUBA MEDIA SEBAGAI PRATIKAL UNTUK MEMAHAMI BAHASA JEPUN. DENGAN SOFT SUBTITLE MEREKA MUDAH NAK PRATIKAL UNTUK CUBA MEMAHAMI BAHASA JEPUN DENGAN CUMA TUTUP SUBTITLE SAHAJA. SEBAB KEDUA NAK BANTU PELAJAR BELAJAR BAHASA ENGLISH WALAUPUN DENGAN SUBTITLE ENGLISH, DENGAN ADA DUA SUBTITLE ENGLISH DAN MELAYU MUDAH MEREKA BELAJAR BAHASA ENGLISH. SAYA JUGA DALAM PERANCANGAN UNTUK TAMBAH SUBTITLE BAHASA LAIN SEPERTI BAHASA CINA, FRANCE, GERMAN DAN ARAB DEMI UNTUK PELAJARAN. 

  


GAMBAR DIATAS ADALAH CARA-CARA UNTUK TENGOK SOFT SUBTITLE ANIME DALAM PERANTI ANDROID DAN IOS. ANDA PERLU TEKAN LOGO SEPERTI DIALOG KEMUDIAN PILIH SUBTITLE YANG ANDA NAK.  ATAU TUKAR AUDIO PILIHAN ANDA BAGI ANIME YANG DUAL AUDIO.
 


GAMBAR DIATAS ADALAH CARA-CARA UNTUK TENGOK ANIME SOFT SUBTITLE DALAM PC. ANDA CUMA PERLU KLIK KANAN MOUSE ANDA DI VIDEO PLAYER KEMUDIAN PILIH SUBTITLE BAHASA ANDA NAK TENGOK. UNTUK PENGETAHUAN ANDA 4-NIN WA SOREZORE USO WO TSUKU DAN ROMANTIC KILLER MEMPUNYAI BANYAK PILIHAN SUBTITLE BAHASA SEPERTI BAHASA FRANCE, SPANISH, CINA DAN BAHASA TERTENTU YANG ADA.  BAGI DUAL AUDIO SAMA JUGA TEKAN KLIK KANAN MOUSE DAN PILIH AUDIO BAHASA YANG DENGAN SAMADA ORIGINAL VOICE ATAU BAHASA JEPUN ATAU DUB DALAM AUDIO BAHASA MELAYU. UNTUK PENGETAHUAN ANDA BLACK BULLET DAN NISEKOI MEMPUNYA PILIHAN DUA  AUDIO.


ANDA BOLEH DOWNLOAD VIDEO PLAYER UNTUK BERMAIN VIDEO YANG ADA SOFTCODED DAN YANG BOLEH TUKAR DUAL AUDIO KE BAHASA LAIN DIBAWAH DENGAN KLIK LINK YANG DISEDIAKAN.

#ANDROID 1:  SILA KLIK SINI 

#ANDROID 2:  SILA KLIK SINI 

 #IOS            :  SILA KLIK SINI  

#PC1            :  SILA KLIK SINI 

#PC2            :  SILA KLIK SINI 


HARAP TUTORIAL SAYA DAPAT MEMBANTU ANDA SEMUA DAN TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK KERANA SUDI MELAWAT BLOG SAYA INI.
 

Ushinawareta Mirai wo Motomete Malay Dub (COMPLETE)

 

 

Kaori Sasaki adalah salah seorang ahli kelab astronomi di Akademi Uchihama. Kaori telah meluahkan perasaan cintanya pada Sou di sekolah namun pada waktu petang dalam perjalanan balik dari sekolah ke rumah. Kaori telah terlibat dalam kemalangan dan menyebabkannya terbunuh. Ahli-ahli kelab astronomi semua meratap atas pemergian Kaori. Sou dari masa depan telah menghantar seorang homunculus yang bernama Furukawa Yui ke masa lalu bagi mengubah keadaan dan bagi menyelamatkan nyawa Kaori Sasaki.  Hari masa lalu dimana Kaori masih hidup, ketika ahli kelab astronomi dalam persiapan mereka untuk festival, tiba-tiba berlaku satu gegaran kuat dan mengejut kesemua ahli kelab astronomi. Sou yang keluar untuk menyiasat telah terjumpa Yui yang terbaring pengsan ditingkat atas namun timbul salah faham antara Sou dan Kaori disebabkan Sou sedang memegang Yui yang pengsan dalam tidak berpakaian.  Setelah Yui sedar dan mengalami masalah hilang ingatan, Yui diajak menyertai kelab astronomi dan menjalani aktiviti kelab bersama mereka.

Info Anime: Yui

Jenis Video: MKV berserta Malay Audio.


Screenshot: