Nagatoro

Pencintaan antara 2 darjat.

Luka Megurine

Penyanyi vocaloid yg menjadi bini saya.

Bakarina

Junko bini Ariff.

Maki Nishikino

Kisah penjuangan Maki Nishikino nak jadi bini Ariff Tsukasa.

Black Bullet

Kisah cinta si loli yang cuba memikat jejaka yang berhati dingin dan juga dunggu.

Nino Nakano

Kisah cinta si Nino Nakano.

Spy X Family

Kisah anak kepada pengitip negara yang bernama Anya.

Koleksi Movie Doraemon Malay Dub

 

 

Koleksi movie-movie doraemon yang saya kumpul, backup dan edit. Kebanyakkan dari animemalay dot net, website dimana tempat yang saya pernah upload anime. Jadi semua kredit kepada animemalay dot net. Tapi bukan semua saya sempat backup dari animemalay dot net, jadi saya minta maaf banyak-banyak. Dan berserta movie doraemon yang baru hasil sumbangan orang terutama dari Krish. Cuma movie doraemon 2015 je saya tak edit dan upload atas sebab tertentu, bukan tak ada tapi....  Dibawah adalah senarai nama movie doraemon yang dah saya sempat backup dan edit. Dan kalau nak download sila klik butan hijau yang ada gambar bakal bini Nobita si noob tu.


  • Doraemon: Nobita and the Castle of Undersea Devil (Dual Audio Japanese/Malay) 

  • Doraemon: Nobita's Dorabian Night (Dual Audio Japanese/Malay)

  • Doraemon: Nobita and the Kingdom of Clouds (Dual Audio Japanese/Malay)

  • Doraemon: Nobita in the Wan-Nyan Spacetime Odyssey (Dual Audio Japanese/Malay)

  • Doraemon: Nobita's New Great Adventure into the Underworld (Dual Audio Japanese/Malay)

  • Doraemon: Nobita's Great Battle of the Mermaid King (Dual Audio Japanese/Malay)

  • Doraemon: Nobita and the New Steel Troops -Winged Angels-  (Malay Audio Only)

  • Doraemon Stand by Me 1 (Malay Audio Only)

  • Doraemon: Nobita's Great Adventure in the Antarctic Kachi Kochi (Malay Audio Only) 

  • Doraemon: Nobita's Treasure Island (Malay Audio Only)

  • Doraemon: Nobita's Chronicle of the Moon Exploration (Dual Audio Japanese/Malay and English/Malay Sub)

  • Doraemon: Nobita's New Dinosaur (Dual Audio Japanese/Malay and English/Malay Sub)

  • Doraemon Stand by Me 2 (Dual Audio Japanese/Malay and English/Malay Sub)  


Note: 
Dalam movie doraemon dorabian night ada menampilkan khalifah islam yang sangat disanjungi, Harun Ar-Rashid. Kalau nak kenal lebih lanjut tentang Harun Ar-Rashid sila rujuk sejarah temadun islam. Manakala dalam 2 movie doraemon iaitu Wan-Nyan Spacetime Odyssey dan New Dinosaur 2020 cuba mempromosi teori darwin yang mempercayai manusia berasal dari beruk. Sebagai orang islam kita wajib percaya yang kita berasal dari nabi adam. Jadi sila hati-hati agar tak terpesong. 




Summer Ghost English Sub (And Malay Sub)

 

 

Ada sebuah lagenda mengatakan. Jika anda menyala bunga api di lapangan terbang yang terbiar. Hantu yang digelar "Summer Ghost" akan menjelmakan diri dan akan menjawab apa soalan yang ditanya (tiada kena-mengena dengan Bon Odori). Tiga orang remaja dari sekolah tinggi, Tomoya, Ryo dan Aoi cuba mengikut jejak langkah "Faizal Rozi Vlogs" dalam misi mencari hantu yang digelar Summer Ghost, bagi mendapatkan kepastian samada legenda itu betul atau cuma khabar angin yang dibuat-buat. Pada mulanya hantu yang dipanggil Summer Ghost tidak munculkan diri. Mereka mengambil keputusan untuk beredar setelah bunga api yang terakhir habis menyala. Namun pada saat-saat akhir, hantu Summer Ghost yang bernama Ayane, menjelmakan diri. Rupanya ada syarat disebaliknya bagi membolehkan mereka melihat hantu yang bernama Ayane. 

Info Anime: Summer Ghost

Jenis Video: MKV berserta soft subtitle. 






Anemone: Eureka Seven Hi-Evolution English Sub (And Malay Sub)

 



Ayah Anemone telah terlibat dalam rancangan ketenteraan kerajaan bagi menyelamat dunia dari serangan eureka seven. Disebabkan tak tahu apa-apa dan telah menganggap ayahnya telah menipunya. Anemone dengan tak sengaja telah membenci ayahnya dan kemudian berasa kesal dengannya namun semuanya terlambat kerana ayahnya telah terkorban ketika melaksanakan misi.  Beberapa tahun kemudian, Anemone telah menyertai misi khas dibawah kendalian PBB untuk menyerang eureka seven dari dalam dengan menggunakan transmisasi khas yang terletak di menara angin. Ketika dalam misi, Anemone telah berjaya menaiki sebuah robot yang terdapat dalam dunia itu kemudian muncul seseorang disisinya yang bernama Dominic. Dominic memberi arahan kepada Anemone untuk menyerang sasaran yang telah ditanda oleh ayah Anemone dan akhirnya berjaya sasarannya dan akibatnya perempuan berambut hijau yang bernama Eureka telah diheret keluar dari dunia itu. Pasukan misi khas telah menyambut kejayaan Anemone namun tak memberitahu Anemone perkara sebenar yang Dominic yang bersamanya adalah bom AI ayahnya dan bukan Dominic aplikasi yang digunakan Anemone.  

Info Anime      : Anemone
Format Video  : MKV    



Telegram rasmi untuk backup blog

 

 

Takut apa-apa terjadi pada blog ini. Jadi saya telah menyediakan telegram backup rasmi group ini. Bukan sahaja backup content dari blog. Juga saya akan upload pelbagai cotent, bermula dengan anime, tokusatsu, anime song dan jpop dan kesemuanya 100% dalam bahasa melayu atau bahasa Malaysia, samada dalam sub atau dub. Mungkin ada kejutan lain akan saya sediakan. Lagipun mungkin ada diantara phone mereka ada masalah untuk buka blog ini. Saya dah cuba setting untuk phone dan kalau nak beli domain takut domain buat hal tapi memang ada niat nak beli domain. Jadi saya buka telegram semula untuk pengguna phone. Namun anime yang baru saya upload kat blog saya takkan upload dalam telegram lagi sehingga tiba waktunya.  Apa pun terima kasih kerana memberi sokongan pada blog ini dan kalau nak join telegram sila klik logo yang kat bawah tu.  


Meiji Tokyo Renka [Malay Soft Subtitle] Update

 


Mei yang merupakan pelajar perempuan sekolah tinggi telah disisihkan oleh pelajar sekolah lain kerana kebolehannya yang dapat berkomunikasi dengan hantu. Kerana tak mahu mendengar suara hantu lagi, Mei tekad menutup telinganya dari mendengarnya dengan menggunakan earphone dan kurang berkomunikasi dengan sesiapa sehinggalah dia diajak melepak oleh seseorang dari sekolahnya, namun disebabkan rasa rendah Mei, lalu dia menolaknya. Kemudian Mei telah tiba disebuah pertunjukan yang dibuat oleh ahli silap mata yang bernama Charlie. Disebabkan Mei dipaksa oleh Charlie untuk menyertai pertunjukan silap mata, Mei terpaksa menurutnya. Ketika Mei berada dalam kotak, dia telah dihantar ke masa lalu oleh Charlie ke zaman Meiji. Mei tersedar dan berada dalam keadaan sedikit hilang ingatan.  Dan muncul sebuah kereta kuda dan hampir melanggar Mei. Dan muncul seorang jejaka yang bernama Ougai yang menghampiri Mei dan memperkenalkan dirinya kepada Mei. 

Info Anime      : Mei
Format Video  : MKV

 

Screenshot: 



Nisekoi Season 1 and 2 Dual Audio [Malay and Japanese] Update

 
Raku yang merupakan anak samseng kumpulan Yakuza ingin mencari semula dengan perempuan yang telah dia buat janji semasa mereka kecil dan Raku telah diberi rantai yang berkunci yang mengandungi satu rahsia dan kunci itu telah disimpan oleh perempuan tersebut. Disebabkan janji tersebut, Raku masih lagi menyimpan rantai itu sehingga dia bersekolah tinggi. Pada pagi hari permulaan dalam perjalanan ke sekolah. Raku telah terserempak dengan seorang perempuan  yang berambut perang dan bermata biru yang tergesa-gesa ke sekolah dan secara tak sengaja telah memijak muka Raku yang menyebabkan Raku berasa berang dengannya. Pada waktu kelas, perempuan berambut perang dan bermata biru muncul semula di kelas Raku sebagai pelajar baru.  Dan memperkenalkan dirinya sebagai Chitoge. Dan apabila Raku memandang Chitoge yang baru masuk kelas, berlaku pengtekaran besar kerana insiden pagi tadi. Lepas waktu kelas, Raku baru sedar yang rantai kuncinya telah hilang dan menyalahkan Chitoge. Disebabkan tak mahu memburukkan keadaan, Chitoge bersetuju untuk mencari rantai kunci itu. Manakala Raku dan rakan sekelasnya, Onodera, telah berbual tentang kisah janji yang dibuat oleh Raku kepada perempuan itu ketika mereka kecil. Mula-mula Raku ingin berputus asa dan biarkan saja rantai itu hilang namun Onodera membantahnya dan ia membuat  Raku terus memegang janjinya. Manakala Chitoge telah menjumpai semula rantai kunci Raku dan memberinya kepada Raku dan minta tak mahu ada hubung kait dengan Raku lagi. Ketika Raku pulang ke rumah, ayahanda dia telah memberitahu bahawa ada tetamu datang kerumah dan juga ingin menjodohkan Raku dengan seseorang.  Dan orang itu ialah Chitoge yang merupakan anak perempuan kepada ketua kumpulan Bee Hive. Disebabkan ingin mengelakkan pertumpahan darah antara kumpulan ayahandanya dengan kumpulan Bee Hive, Chitoge dan Raku bersetuju untuk jadi pasangan kekasih walaupun ia palsu, namun adakah ia akan jadi palsu selamanya? 

Senarai Nama Alih Suara Nisekoi: 

Raku        : Abang Azizul
Chitoge    : Kak Iqa Zawani   
Onodera   : Kak Dyana Samsuddin
Marika     : Kak Yatie
Maiko      : Abang Feroz
Claude     : Abang Feroz
Ruri         : Kak Suzie AG
Haru        : Kak Sheera Nazir
Paula       : Kak Dyana Samsuddin
Tsugumi  : Tak tahu, sebab tak dapat cam

Info Anime      : Nisekoi
Format Video  : MKV



Sreenshoot: 




Ijiranaide, Nagatoro-san [Malay Soft Subtitle] Update

 

 

Sipnosis

Senior Naoto Hachioji, atau selalu dipanggil Senpai atau Senior.  Seorang pelajar yang tak berapa nak bergaul dan bersosial dan suka bersendirian. Merupakan ahli kelab melukis dan terpaksa menguruskan kelab seni bersendirian kerana ketua kelab melukis dan ahli yang telah melanjut pelajaran seni ke sekolah seni tapi ketua kelab masih mengurusnya dari jauh. Senpai atau senior telah pergi ke pepustakaan bagi menyiapkan kerja sekolahnya. Tanpa dia sedar, terdapat sekumpulan pelajar perempuan yang nakal yang sedang melepak didalam pepustakaan sekali. Tanpa mempedulikan sekumpulan pelajar perempuan nakal itu, Senior terus segera ingin menyiapkan kerja rumah dan segera beredar namun nasib malang berlaku apabila dia terlanggar salah seorang perempuan dari kumpulan pelajar nakal dan menyebabkan manuskrip komiknya terjatuh. Apabila manuskripnya menjadi bahan gelak dan ketawa dari sekumpulan pelajar perempuan nakal itu kecuali seorang dan perempuan seorang itu ingin tinggal di pepustakaan tanpa mengikut kawan-kawannya bagi mengenali Senior. Pada mulanya perempuan itu cuma ingin berasa teruja dengan Senior dengan berlakon menjadi watak dalam komik yang dilukis Senior, namun jadi kes buli pula apabila perempuan itu mengusik Senior itu sampai menangis.  Keesokan hari perempuan itu dan Senior bersuai kembali dan Senior memulangkan semula sapu tangan yang diberi perempuan itu bagi mengelap air mata senior semalam. Dalam perjalanan pulang, senior telah diusik semula oleh perempuan itu, namun secara tak sengaja perempuan itu telah menolak jatuh ke kolam. Dengan tidak mahu pedulikan peristiwa silam ketika kecil, Senior itu mula bertanya nama perempuan itu. Dan perempuan itu memberitahu yang namanya Nagatoro. Sejak itu mereka mula menjadi rapat walaupun senior selalu menjadi mangsa usikan Nagatoro.

Info Anime      : Nagatoro
Format Video  : MKV  

Screenshot: