Charllote

Jejaka yg mempunyai kuasa luar biasa dan awek cun yg luar biasa juga.

Luka Megurine

Penyanyi vocaloid yg menjadi bini saya.

Bakarina

Penjuangan Catarina yang nak hidup.

Oregairu

Kisah penjuangan Yukino nak jadi bini Hachiman.

Black Bullet

Kisah cinta si loli yang cuba memikat jejaka yang berhati dingin dan juga dunggu.

Serial Experiments Lain Malaysia Audio

 

Sinopsis:

Lain, seorang pelajar perempuan sekolah menengah yang tak pandai bersosial seperti pelajar perempuan lain dan suka terperap dirumah seperti budak-budak. Suatu hari ada pelajar perempuan dari sekolah Lain telah bunuh diri dan selepas kematian pelajar perempuan itu, berlaku kekecohan kerana salah seorang pelajar perempuan yang sekelas dengan Lain telah menerima pesanan dari perempuan bunuh diri itu. Kerana rasa ingin tahu Lain, dicuba hidupkan komputernya kerana ingin tahu jika dia pun dapat pesanan yang sama dalam emailnya. Ternyata ada pesanan untuknya. Dan pesanan itu memberitahu Lain bahawa adanya dunia lagi satu.


Yuuki Yuuna wa Yuusha de Aru S Malaysia Patch
Sipnosis:

Game novel ini mengisahkan kehidupan Yuuki Yuuna dan kawan-kawannya selepas peristiwa serangan besaran vertex. Kini Yuuki Yuuna dan kawan-kawannya mula menjalani kehidupan pelajar sekolah menengah biasa namun masing ada sedikit kesan terhadap Yuuna akibat sumpahan dari "Pemberian" akibat kegunaan kuasa "Bunga Gugur" ketika menentang Vertex Leo. Walaupun mereka semua telah pulih dengan kembalinya fungsi badan mereka semula namun Yuuna masih mengalami sedikit kesan akibat lambat pulih. Pada hari Yuuna ke sekolah seperti biasa, mereka telah didatangi oleh sebuah kereta hitam. Tougou ingatkan ianya adalah orang-orang dari Biro Pengampunan yang ingin menghukumnya atas kesalahannya namun lain jadinya kerana yang muncul ialah kawan lama Tougou, Sonoko yang bakal bersekolah bersama Yuuna dan Tougou.

      
Penerbitan:Minato Soft
Platform  :Windows PC
Genre     :Game Novel
Info      :Yuuki Yuuna


System Requirement:
  • Operating System: Windows 7, 8
  • Memory: 512 MB RAM
  • Hard Drive: 1 GB Below 
  • Graphic Hardware: Direct X 9 Support

Screenshot:
Black Bullet Dual Audio (Malay/japanese)
Sipnosis:
Mengisahkan Rentaro yang merupakan seseorang yang terselamat dari perang Gastrea dari 10 tahun yang lalu. Akibat dendam dan juga ingin menentang Gastrea, dia dan Kisara telah menubuhkan sebuah agensi keselamatan tendo bagi menjaga keamanan terutama dari ancaman Gastrea. Sebagai seorang promoter bersama rakan iniatornya, Enju yang merupakan anak-anak waris sumpahan turut bersama dengan Rentaro untuk menentang Gastrea. Semasa Rentaro ingin menyiasat kesan Gastrea di sebuah apartment. Dia telah terpisah dengan Enju buat setika. Semasa dalam siasatan, Rentaro telah terjumpa seorang lelaki misteri yang memakai topeng dan dia menyedari ada sesuatu yang tak kena apabila ternampak mayat anggota polis disisinya, lalu berlaku pertempuran diantara mereka. Manakala Enju telah terserempak dengan mangsa jangkitan dari Gastrea dan dia berubah menjadi Gastrea. Akibatnya Enju telah diserang oleh Gastrea dan Rentaro muncul untuk membantu Enju dengan peluru veriumnya yang digelar "Black Bullet"  

Screenshot:

Info Anime :Black Bullet
Info Studio:Kinema Citrus
Info Audio :Malay and Japanese 
Inffo Video:MKV
The World God Only Knows: Goddesses Malay Dub [Kami Nomi zo Shiru Sekai: Megami-Hen Malaysia Audio]


Selepas beberapa season berlalu dan juga beberapa awek-awek jepun yang berjaya diayat dan digoda oleh  dewa penggoda yang bernama Katsuragi Keima. Kini muncul pula season yang terbaru yang di mana cabaran yang lebih besar dengan dugaan berat yang menanti dewa penggoda yang bernama Katsuragi Keima!? Diana yang merupakan seorang dewi yang pernah berjuang dalam menentang puak-puak setan neraka lama bagi mewujudkan revolusi untuk neraka baru telah bangkit semula setelah roh peranyau yang merupakan puak-puak setan neraka lama dibebaskan oleh sekumpulan ahli-ahli penangkap roh peranyau yang ingin membawa kembali neraka lama. Diana yang menghuni dalam badan Terri yang merupakan hostnya. Terri ialah kawan Keima sejak kecil dan juga mempunyai perasaan terhadap Keima. 

Megami-hen
The Cat Returns (Malay Dub) + OST

 
Haru, seorang pelajar perempuan sekolah menengah yang selalu ditimpa nasib malang dan mempunyai kelakuan yang agak buruk bagi seorang perempuan? Haru telah lewat ke sekolah dan merancang untuk menyusup masuk ke dalam kelasnya secara senyap-senyap namun tak berjaya kerana cikgunya telah awal-awal menyedarinya dan akhirnya dia menjadi bahan gelak ketawa rakan-rakan kelasnya. Semasa dalam perjalanan pulang bersama Hiromi, Haru memberitahu tentang perasaan suka yang dia pendam terhadap Machida, kepada sahabat karibnya Hiromi. Semasa dia dan Hiromi rancak bersembang, dia telah terserempak seekor yang aneh berkacuk Russia sedang membawa kotak hadiah. Akibat kelalaian kucing aneh tersebut yang hampir membuatnya berada dalam bahaya. Haru telah bernekad untuk menyelamatkan kucing tersebut tanpa menghiraukan keselamatan dirinya. Setelah menyelamatkan seekor berkacuk Russia, lantas Haru menjadi amat terkejut kerana kucing itu boleh berbicara dan apa yang lebih memeranjatkan ialah kucing itu merupakan putera raja bagi kerajaan kucing dan ia merupakan Putera Lune. Demi membalas jasa Haru yang telah menyelamatkan anaknya Putera Lune, Raja bagi sebuah kerajaan kucing telah berkenan untuk mengurniakan hadiah kepada Haru. Namun hadiah tersebut merupakan tikus? Demi ingin membalas jasa Haru, raja kucing telah membuat keputusan untuk mengahwini Haru dengan Putera Lune. Tak tahu apa nak dibuat, Haru telah diberitahu oleh seseorang agar dia berjumpa dengan Baron bagi menyelesaikan masalahnya.  Baron yang juga pernah muncul dalam anime cerita Whisper of the Heart. Telah membuat keputusan untuk membantu Haru, dan tidak diduga, sekumpulan kucing telah muncul untuk menculik Haru dan melarikan Haru ke kerajaan kucing?Kami nomi zo Shiru Sekai Season 2 (Malaysia Dubbed/Audio) + OST


Selepas berdepan cabaran yang cukup sukar untuk menggoda Kasuga Kusunoki yang merupakan pakar karate wanita yang menakutkan bagi mengeluarkan roh peranyau dari tubuhnya. Masalah baru melanda Katsuragi Keima apabila sahabat lama Elsie sejak dibangku sekolah lagi, iaitu Haqua telah melakukan satu kesilapan besar dengan tak sengaja telah melepaskan seekor roh peranyau. Walaupun berego tinggi namun Haqua terpaksa bekerjasama dengan Keima untuk memburu roh peranyau yang terlepas sebelum ia menjadi lebih besar. Akibat tak dapat mengawal emosi apabila mengenangkan kisah silamnya yang gagal, Haqua telah jatuh ke dalam perangkap roh peranyau dan akhirnya dia telah dikawal oleh roh peranyau. Kini Keima dan Elsie terpaksa berdepan kesukaran untuk membebaskan Haqua dari kawalan roh peranyau dan membetulkan semula keadaan sebelum semuanya terlambat.

Kami nomi zo Shiru Sekai IINaruto Shippuden the Movie [Malaysia Audio/Malay Dub] + OST


Naruto dan Sakura bersama ahli kumpulan 7 yang baru yang terdiri daripada Neiji dan Rock Lee telah ditugaskan untuk menggiring Cik Shion, seorang pendeta pengekang kejahatan. Misi mereka adalah membawa Cik Shion ke sebuah biara dimana jasad Moryo dikurung bagi mengekang kejahatan Moryo untuk menguasai dunia. Tanpa didugai oleh Naruto, Shion telah meramalkan bahawa Naruto akan mati dan ia telah membuat Naruto bertambah gelisah apabila setiap ramalan Shion adalah 100% tepat. Tak tahan dengan sikap Shion yang mengada-ngada itu, lalu berlaku pertengkaran diantara Shion dan Naruto. Namun Naruto mula berasa simpati terhadap Shion apabila diceritakan kisah duka Shion pada waktu ketika dia kecil oleh Taruho. Mengenangkan waktu duka ketika zaman kanak-kanaknya hampir sama dengan Shion, Naruto cuba untuk berbaik-baik dengannya namun tidak diendah oleh Shion. Kumpulan 7 telah diserang oleh pengikut Moryo di dalam penjalanan mereka dan akibatnya, Taruho telah terkorban bagi menyelamatkan nyawa Shion. Akibat tak puas hati kerana kematian Taruho dihina lalu berlaku pertengkaran lagi diantara Naruto dan Shion. Naruto menjadi kasihan pada Shion pabila dia mengetahui bahawa Shion telah diikat pada ketentuan takdirnya sebagai pendeta tanpa kehendaknya lalu dia berbaik-baik dengan Shion. Naruto telah ditugaskan oleh Neiji untuk membawa Shion ke biara dimana jasad Moryo dikurung dan di dalam penjalanan, mereka telah diserang oleh tentera hantu dan jatuh ke tebing. Naruto menyakal dakwaan Shion bahawa takdir tak dapat diubah dan berjanji pada Shion untuk mengubah takdir melalui jalan ninjanya. Tanpa disedari, Shion telah jatuh hati pada Naruto.

Naruto


Fullmetal Alchemist: The Sacred Star of Milos (Malay Dub)


Eric dan Alphonse ingin memburu Ashleigh yang telah melarikan diri dari penjara dengan menggunakan ilmu alchemist. Eric telah jumpa petunjuk yang ditinggalkan oleh Ashleigh iaitu artikel surat khabar mengenai pertahanan Julia Crichton di penjara Cable City. Demi memburu Ashleigh yang kemungkinan melarikan diri ke Cable City,
Eric dan Alphonse telah berangkat kesana. Di dalam penjalanan keretapi Eric dan Alphonse untuk ke Cable City, mereka telah diserang oleh sekumpulan kelawar hitam dan juga Chimera Serigala dari unit tentera negara Creta. Sejurusnya tiba di Cable City, mereka segera ke penjara Cable City dan disitu, banduan wanita yang bernama Julia telah melarikan diri dengan bantuan kelawar hitam namun Julia berdepan kesukaran untuk melepaskan diri lalu dia telah diselamatkan oleh Alphonse kemudian Ashleigh datang membantu untuk menyelamatkan mereka. Eric kemudian telah bersatu semula dengan adiknya Alphonse namun mereka terpaksa melarikan diri dari unit tentera buruan creta iaitu chimera serigala yang telah memburu mereka. Eric dapat tahu rancangan Julia untuk menggunakan batu permata palsu bagi mendapatkan kemerdekaan untuk negara Milos dan Eric kurang bersetuju mengenainya.

Fullmetal Alchemist
Diari Mikoto [PC Games]


Sinopsis:

Game novel ini mengisahkan Mikoto yang telah bercouple dengan pakwe barunya dan pakwe si Mikoto ini dah lama memendam perasaan terhadap Mikoto ini dan hasil keberanian lelaki ini meluahkan perasaan, akhirnya mereka berdua setuju untuk bercouple. Ketika asyik syok bercinta, Mikoto telah menjemput pakwenya datang ke rumahnya bagi makan malam. Disebabkan nak menantikan makan malam dari Mikoto siap, pakwe si Mikoto ini terpaksalah merayau-rayau di dalam rumah Mikoto(jenis tak boleh duduk diam) hinggalah dia terjumpa cebisan diari Mikoto yang menceritakan tentang rahsia besar yang disimpan oleh Mikoto selama ini??? Akibat terkejut membacanya, ia membuat dirinya tertanya-tanya, siapakah sebenarnya si Mikoto dan misteri disebaliknya adakah nasib pakwe si Mikoto ini akan berulang semula pada dirinya pula seperti yang dialami oleh exnya sebelum ini?      

Penerbitan:Charon
Platform  :Windows PC
Genre     :Game Visual Novel Seram
Info      :Mikoto Nikki

System Requirement:
  • Operating System: Windows 7, 8
  • Memory: 512 MB RAM
  • Hard Drive: 1 GB Below 
  • Graphic Hardware: Direct X 9 Support